آشنایی با بیمه اسب

ساخت وبلاگ

این مقاله توسط مهندس فرامرز مهاجر از کارشناسان زبده و ارزیاب خسارت بیمه مرکزی  تدوین گردیده است:

بخش اول: کلیات

هدف:

اين دستورالعمل با هدف ایجاد وحدت رويه در اعلام نرخ و شرايط و صدور بيمه نامه در رشته بیمه عمر و حادثه اسب تهیه و تدوین شده است.

نوع سند:

اين دستورالعمل صرفا با ذکر ماخذ و با کسب اجازه کتبی از نگارنده و تهیه کننده آن می باشد، ولاغیر تعقیب قانونی در پی دارد.

الزامات:

  1. اعلام نرخ و شرايط و يا صدور بيمه نامه  خارج از چارچوب اين دستورالعمل بايد با هماهنگي و تاييد كتبي مديريت بيمه هاي مربوط در هر شرکت بیمه صورت پذيرد.
  2. همواره آخرين ويرايش اين دستورالعمل معتبر تلقي مي گردد بجز در مواردي كه بر اساس اصل "عطف به ماسبق نشدن" ناچار به استفاده از ويرايشهاي پيشين باشيم.
  3. تنها با پیشنهاد مديريت مربوط در هر شرکت بیمه و لزوم آن نگارنده ويرايشهاي جديد را در اين دستورالعمل انجام   می دهد.

نظارت:

نظارت فني بر اجراي صحيح دستورالعمل بر عهده مديريت مربوطه در هر شرکت مي‌باشد اما این امر مانع از مسئولیت خاطی نخواهد بود.

قلمرو :

اين دستورالعمل به منظور كارشناسي پيش از صدور ابلاغ مي گردد و پس از صدور بيمه نامه ، مقررات آن تابع شرايط مندرج در بيمه نامه،الحاقيه(ها)، شرايط عمومي و خصوصي خواهد بود.

بازار هدف:

بازار هدف اين بيمه نامه کلیه اسبداران ، باشگاه داران ، دارندگان اصطبل های خصوصی و کسانی که به امر نگهداری و تولید و پرورش اسب اهتمام می ورزند بوده  و همچنین اشخاصی که به موجب قانون ویا قرارداد با مورد بیمه مرتبط بوده و یا مورد بیمه در اختیار آنها می باشد.

بخش دوم : تعاریف

موضوع بیمه:

عبارت است از جبران خسارت مالی وارده به بیمه گزار یا ذی نفع ناشی از آسیب مورد بیمه در اثر وقوع خطر موضوع بیمه .

مورد بیمه :

مورد بیمه می تواند یکی از موارد ذیل باشد:

  • اسب های مسابقه ای (پرش ، درساژ ، کورس ، استقامت ، زیبائی)
  • اسب های پرورشی ، تولیدی ، تفریحی و آموزشی
  • کره ها
  • کره داخل رحم

پوششهای اصلی:

پوشش های اصلی این بیمه نامه شامل موارد ذیل می باشد:

  • تلف مورد بیمه
  • نقص عضو مورد بیمه در اثر حادثه

خطر موضوع بیمه :

خطر موضوع بیمه می تواند یک و یا دو مورد از موارد ذیل باشد :

  • تلف ناشی از بیماری
  • تلف و نقص عضو ناشی از حادثه
  • تلف و نقص عضو ناشی از حمل و نقل
  • تلف ناشی از سخت زائی

بخش سوم : شیوه استعلام صدور

  1. برای دریافت نرخ و شرایط بیمه عمر و حادثه اسب تکمیل فرم پیشنهاد شرکت توسط بیمه گزار الزامی است .
  2. کارشناسی بازدید اولیه توسط کارشناس معتمد بیمه گر بر اساس فرم پیشنهاد بیمه گزار الزامی بوده و بیمه نامه با کد ... صادر می گردد .
  3. کلیه بیمه نامه های صادر شده باید دارای برگ پیشنهاد تکمیل شده به همراه امضاء و نیز گزارش کارشناس معتمد بیمه گر مطابق با شرایط نهایی که بیمه نامه بر اساس آن صادر شده است باشد .
  4. برای استعلام هایی که بصورت درخواست کتبی از طرف بیمه گذار می باشد ، ولی بواسطه نمایندگان بیمه .... درخواست می شود ، نماینده موظف است ضمن تکمیل برگ پیشنهاد این شرکت و نیز ارائه گزارش کارشناس ، نامه بیمه گذار را نیز پیوست نماید .
  5. به منظور سهولت در امر بازاریابی و جذب مشتری  ، اعلام نرخ و شرایط بدون وجود مهر یا امضای بیمه گذار بلامانع است ، ولی در صورت پذیرش نرخ و شرایط از جانب بیمه گذار ، نماینده حداکثر هفت روز فرصت دارد برگ پیشنهادی مطابق با شرایط نهایی ، ممهور به مهر یا امضاء بیمه گذار (یا نماینده قانونی وی) را تحویل واحد صدور نماید . در غیر اینصورت پیشنهاد دیگری در این رشته از وی پذیرفته نخواهد شد .
  6. جهت صدور بیمه نامه برای اسب های وارداتی علاوه بر شماره میکروچیپ دریافت تصویر پاسپورت مورد بیمه و در مورد اسبهای عرب علاوه بر پاسپورت نامه ثبت در سازمان (WAHO) و یا تاییدیه فدراسیون سوارکاری الزامی است .

بخش چهارم : کارشناسی

  1. هیچ یک از موارد بیمه نباید بدون کارشناسی اولیه از سوی کارشناس بیمه گر، بیمه گردد.
  2. ارزش اسبها بر پایه ی معیارهای ارزش گذاری ( نژاد،خط خونی و خلوص ، سلامت، اتصالات و فیزیک بدن، هنر ورزشی و رده ورزشی در ارتباط و...) توسط کارشناس مشخص شده از سوی بیمه گر تعیین خواهد شد ولی در هر صورت نباید بیش از مبلغ اظهار شده توسط بیمه گزار باشد و چنانچه ارزش واقعی بیش از اظهار بیمه گذار می باشد در گزارش قید شود .
  1. مدت اعتبار گزارش کارشناسی حداکثر 48 ساعت می باشد و در صورت عدم صدور بیمه نامه در مدت مذکور مورد بیمه باید مجدداً و با هزینه متقاضی بیمه بازدید شده و گزارش تهیه و ارسال گردد، مگر اینکه تاخیر از جانب بیمه گر باشد که تعطیلات رسمی در این خصوص لحاظ خواهد شد .
  2. بیمه اسب های وارداتی در محل قرنطینه نیز قابل انجام است ولکن در بیمه نامه باید ذکر شود که تلف ناشی از بیماری در مدت قرنطینه که 20 روز می باشد از بیمه مستثنی است و این زمان از روز بازدید تا تکمیل 20 روز در قرنطینه و خارج از آن مورد محاسبه قرار می گیرد .
  1. اسب مورد بیمه حتماً باید دارای میکروچیپ باشد و یا مالک اسب قبل از صدور بیمه نامه اقدام به میکروچیپ گذاری نموده باشد. در هر حال هنگام کارشناسی اولیه، شماره میکروچیپ باید جهت درج در بیمه نامه به بیمه گر اعلام شود (و یا چنانچه مقرر است بعد از صدور بیمه نامه میکروچیپ گذاری شود شماره کتباً به بیمه گر اعلام گردد و تا زمان عدم میکروچیپ گذاری بیمه گر تعهدی ندارد )
  2. در صورت باردار بودن مادیان بیمه نامه کره داخل رحم بر اساس اعلام زمان کشش توسط بیمه گذار و یا ارائه گواهی سونوگرافی صادر خواهد شد و بیمه گذار می تواند گواهی سونوگرافی را بعد از صدور هم ارائه نماید ولی بهر جهت تا زمانی که سونوگرافی ارائه نشود بیمه گر تعهدی ندارد .
  3. ادامه دارد..........
ادعای خسارت در بیمه های مسئولیت...
ما را در سایت ادعای خسارت در بیمه های مسئولیت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : hamigar بازدید : 96 تاريخ : دوشنبه 11 اسفند 1399 ساعت: 17:43