بیمه های مهندسی

ساخت وبلاگ

در مقایسه با سایر بیمه‌ها از جمله بیمه آتش‌سوزی، بیمه مهندسی را‌ می‌توان یکی از بیمه‌های جدید در بازار جهانی نامید. این بیمه با توجه به کاربردهای گوناگون آن از تنوع زیادی برخوردار است.

پروژهای زیر بنایی‌، عمرانی، سازه‌های صنعتی و ساختمانی در تمام مراحل ساخت، از شروع پروژه و تمام مدت نصب تجهیزات و ماشین آلات و همچنین در دوره آزمایش و راه اندازی تا تحویل موقت، در معرض خطرات گوناگون و آسیب‌های ناشی از وقوع حادثه و از بین رفتن سرمایه بوده و این احتمال نیز وجود دارد که پیمانکار و عوامل ‌بیمه‌گذار در نتیجه سهل انگاری یا خطاهای انسانی باعث زیان‌هایی نیز به اشخاص ثالث گردند که قانوناً مسئول شناخته شوند. بیمه‌های مهندسی جزو بیمه‌های اموال بوده وبطور کلی از مرحله احداث تا بهره برداری رامی تواند تحت پوشش بیمه قرار دارد.

تقسیم ‌بندی بیمه مهندسی

 الف) بیمه‌‌های دوره احداث (Construction) بیمه مهندسی شامل:

  • بیمه تمام خطر نصب (EAR).
  • بیمه تمام خطر پیمانکاران (CAR).

ب) بیمه‌های دوره بهره‌ برداری (Operation) بیمه مهندسی شامل:

  • بیمه تجهیزات و ماشین‌آلات پیمانکاران (CPM).
  • بیمه خطرات سازه‌های تکمیل شده ساختمانی (CECR).
  • بیمه شکست ماشین‌آلات (MB).
  • بیمه عدم ‌النفع ناشی از شکست ماشین‌آلات (MLOP).
  • بیمه تجهیزات الکترونیک (EE).
  • بیمه فساد کالا در سردخانه (DOS).
  • بیمه عیوب اساسی و پنهان ساختمان (LDB).

 

 

بیمه نامه های دوره احداث

 

يمه‌ تمام‌ خطر پیمانكاران‌ (CAR) بیمه مهندسی

گسترش‌ سريع‌ تكنولوژی و توسعه‌ ابزارهای ساخت‌ و كاربرد مواد اوليه‌ جديد در زمينه‌ صنايع‌ و مهندسی برای ساخت‌ پروژه‌‌های ساختمان‌های مسكونی، اداری، بيمارستان‌ها، مدارس‌، تئاترها، كارخانه‌ها، نيروگاه‌ها، فرودگاه‌ها، پل‌ها، سدها، آب ‌بندها، تونل‌ها، سيستم‌های آبرسانی و زه كشی، بندرگاه‌ها و ايجاد كانال‌ها باعث‌ شده‌ است كه‌ از طرف پیمانكاران‌ تقاضا نسبت‌ به‌ اين‌ نوع‌ پوشش‌ بيمه ‌ای ايجاد شود. اين‌ نوع‌ بيمه‌، رشته‌ جديدی شمرده‌ میشود و كاربرد آن‌ در جبران‌ خسارت‌ كارهای مورد مقاطعه از قبيل‌ خاكبرداری، انجام‌ امور هموارسازی زمی‌ها و غیره، اجرای موقت‌ تأسيسات‌ مورد نياز كارگاهی و پروژه‌‌های اصلی است‌.

بيمه‌ تمام‌ خطر نصب (EAR) بیمه مهندسی

یکی از جديدترين‌ انواع بیمه مهندسی، بيمه‌ تمام‌ خطر نصب‌ است و امروزه‌ در دنيا كاربرد فراوانی دارد. اين‌ نوع‌ بيمه‌، معمولاً پوشش‌های لازم‌ در زمان‌ نصب‌ كليه‌ ماشين‌ آلات‌ صنعتی، كارخانه‌ها و همچنين‌ ساخت‌ اسكلت‌های فلزی ساختمان‌های بلند، را ارائه‌‌ می‌دهد. پروژه‌های احداثی تأسیساتی و کارخانجات که ارزش اقلام مورد نصب در آن‌ها بیش از مصالح و کارهای ساختمانی باشد، تحت پوشش بیمه تمام خطر نصب قرار‌ می‌گیرند.

در گذشته‌ برای پوشش‌ دهی خطرات‌ يک پروژه‌ باید بيمه ‌نامه‌‌های متعددی از شركت‌های بيمه‌ گر تهيه‌‌ می‌شد تا بتوان خطرات‌ گوناگونی چون‌ آتش‌سوزی، مسئوليت‌ مدنی، سرقت‌، دزدی با شكستن‌ حرز، سيل‌، طوفان‌، زلزله‌ و … را پوشش‌ داد. اما بيمه ‌نامه‌ تمام‌ خطر نصب‌، پوششی كلی ارائه‌‌ می‌دهد و تمام‌ این موارد را در بر‌ می‌گيرد.

شرایط ‌بیمه‌نامه‌های تمام خطر نصب و تمام خطر پیمانکاران تقریباً مشترک‌ می‌باشد و تنها در برخی موارد اختلاف دارند.

بیمه‌های دوره بهره‌برداری (Operation)

بیمه تجهیزات و ماشین‌آلات پیمانکاران (CPM) بیمه مهندسی

این نوع بیمه نامه، متعهد به جبران خسارت‌های وارد به تجهیزات و ماشین آلات پیمانکاران در طول مدت به کارگیری آنها در اجرای پروژه‌های عمرانی و صنعتی‌ می‌باشد.

بیمه خطرات سازه‌های تکمیل شده ساختمانی (CECR) بیمه مهندسی

در این بیمه نامه، تمام موضوعات بیمه‌‌ای که در زمان احداث توسط بیمه تمام‌ خطر پیمانكاران‌ (CAR) قابل بیمه شدن هستند، در زمان بهره ‌برداری می‌توانند تحت پوشش بیمه خطرات سازه‌های تکمیل شده ساختمانی (CECR) قرار داده شوند. این بیمه نامه، خطرات طبیعی و خطرات معین و خسارت‌های فیزیکی ناگهانی و غیر قابل پیش ‌بینی که نیاز به تعمیر یا تعویض داشته را تحت پوشش قرار می‌دهد؛ و خسارت‌های به وجود آمده در اثر عوامل و حوادثی که در ‌بیمه‌نامه نامبرده شده را نیز پوشش‌ می‌دهد.

یمه شکست ماشین ‌آلات (MB) بیمه مهندسی

بيمه شکست ماشین آلات برای جبران خسارت‌های مالی ناشی از وقوع حادثه ناگهانی و غير قابل پيش بینی‌ می‌باشد. آنچه که در بیمه شکست ماشین آلات اهمیت دارد، مدیریت، تعمیرات و نگهداری و بازرسی توسط بهره بردار و سیستم ایمنی و آتش نشانی‌ می‌باشد. در بیمه شکست ماشین آلات، هزینه جایگزینی ماشین آلات و یا تأسیسات تحت پوشش قرار‌ می‌گیرد، بنابراین مواردی مانند هزینه حمل، حقوق و عوارض گمرکی، هزینه نصب و کارهای ساختمانی نیز قابل بیمه شدن‌ می‌باشد. باید توجه داشت که این ‌بیمه‌نامه هزینه تعمیر و نگهداری را جبران نمی‌کند بلکه یک بیمه حادثه ای بوده و کیفیت سیستم تعمیر و نگهداری در ارزیابی ریسک مؤثر‌ می‌باشد. تمام موضوعات بیمه‌ای که در زمان احداث‌ می‌توانند تحت پوشش بیمه تمام خطر نصب قرار گیرند، در زمان بهره برداری‌ می‌توانند تحت پوشش بیمه شکست ماشین آلات قرار گیرند.

بیمه عدم ‌النفع ناشی از شکست ماشین‌آلات (MLOP)

در واقع این ‌بیمه‌نامه مکمل بیمه شکست ماشین آلات است و چنانچه در اثر وقوع حوادث ناگهانی و بروز خسارت به ماشین آلات، وقفه ای در تولید کارخانه به وجود آید، زیان ناشی از عدم تولید که شامل هزینه‌های جاری، حقوق و دستمزد کارکنان در طول دوره تعطیلی و سود از دست رفته‌ می‌باشد را بیمه‌ می‌نماید. زیان ناشی از عدم تولید به مراتب بیشتر از خسارت‌های فیزیکی وارد به ماشین آلات‌ می‌باشد.

بیمه تجهیزات الکترونیک (EE) بیمه مهندسی

تمام دستگاه‌ها و تجهیزاتی که ارزش قطعات الکتریکی و الکترونیکی آن از ارزش قطعات مکانیکی بیشتر باشد، که در رشته‌های مختلف صنعت، پزشکی، تجارت و خدمات مختلف مورد استفاده‌ می‌گردد، تحت پوشش این بیمه قرار‌ می‌گیرند.

بیمه فساد کالا در سردخانه (DOS) بیمه مهندسی

جبران خسارت‌هایی که موجب از بین رفتن یا خسارت وارد به تجهیزات سردکننده شود و غرامت ناشی از آن تحت شرایط بیمه شکست ماشین آلات تحت پوشش این ‌بیمه‌نامه‌ می‌باشد، فساد محصول در اثر چنین حادثه ای نیز تحت پوشش خواهد بود. لازم به ذکر است که بیمه فساد کالا مکمل پوشش ارائه شده در بیمه (شکست) ماشین آلات‌ می‌باشد و اخذ آن جز در ارتباط با بیمه ماشین آلات موردی ندارد.
 

بیمه عیوب اساسی و پنهان ساختمان (LDB)

هدف این ‌بیمه‌نامه حفظ و توسعه امنیت سازندگان و سرمایه گذاران بخش ساختمان، حفظ و حمایت حقوق مصرف کنندگان، ارتقاء کیفیت ساختمان‌ها و رعایت اصول فنی و استاندارد ساختمان است.

این ‌بیمه‌نامه هرگونه نقصی در سازه‌های اصلی و جانبی ساختمان ناشی از طراحی غلط، اجرای نادرست، مواد و مصالح معیوب را در طی مدت اعتبار ‌بیمه‌نامه که به بیمه‌گر اعلام شود و در زمان صدور گواهی پایان کار به وسیله ‌بیمه‌گذار و گواهی تأیید بازرس فنی، آشکار نشده باشد را تحت پوشش قرار می‌دهد.

سازه‌‌های اصلی ساختمان شامل تمام اجزاء سازه داخلی و خارجی باربر که برای پایداری یا استحکام بنا ضروری هستند شامل پی‌ها، ستون‌‌ها، کف‌‌ها، تیر‌ها، بادبند‌ها، تمام دیوارها و سقف‌‌ها‌ می‌باشد.

سازه‌های جانبی ساختمان شامل کلیه اجزای غیر باربر ساختمان مانند دیوارهای غیر باربر، در و پنجره‌ها، گچ‌ کاری‌ها، کاشی‌کاری‌‌ها، کف ‌پوش‌ها، نازک‌ کاری‌‌ها، فاضلاب‌های داخلی، تأسیسات الکتریکی و مکانیکی ثابت به استثنای مواردی که تحت عنوان سازه‌‌های اصلی ساختمان تعریف شده‌اند.

این ‌بیمه‌نامه خسارات مالی ناشی از عیوب پنهان ساختمان از جمله ویرانی کل ساختمان، هزینه‌های جلوگیری از تخریب یا توسعه خسارت، هزینه‌های پاکسازی محل و برداشت ضایعات و مواردی از این قبیل را پوشش‌ می‌دهد.

 

 

 

 

 

 

ادعای خسارت در بیمه های مسئولیت...
ما را در سایت ادعای خسارت در بیمه های مسئولیت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : hamigar بازدید : 97 تاريخ : دوشنبه 11 اسفند 1399 ساعت: 17:43