نکات مهم و کلیدی در کارشناسی خسارت بیمه آتش سوزی :

ساخت وبلاگ

1- خسارت وارده به اموال منقول و غیر منقول بیمه شده که در اثر حریق یا خطرات اضافی تحت پوشش وارد شده باشد قابل جبران می باشد .

2- خسارت وارده به مورد بیمه توسط حریق ، اگر چه حریق در نزدیکی آن واقع شده باشد قابل جبران است و لازم نیست حتماً آتش سوزی مستقیماً مورد بیمه را طعمه خود گرداند .

3- چنانچه از آب یا هر وسیله دیگری که برای اطفاء حریق استفاده می شود به اموال مورد بیمه خسارت وارد آید مثل آبدیدگی و ... ، این خسارت قابل جبران خواهد بود و اگر آتش سوزی در نزدیکی محل مورد نظر بیمه شروع شود و برای جلوگیری از سرایت آن به محل مورد بیمه از وسایلی مثل آب و کف و گاز استفاده گردد و در نتیجه این اقدامات به مورد بیمه خسارت وارد شود ، این خسارت نیز قابل جبران می باشد .

 4- تلف شدن یا معیوب گشتن اموال مورد بیمه در موقع نجات از حریق قابل جبران است مانند اینکه شی گرانبها در موقعی که می خواهند آن را از محل حریق دور کنند و نجات دهند زمین خورده و دچار آسیب  کلی یا جزیی گردد، که در هر صورت خسارت آن قابل جبران است .

5- خسارت ناشی از سرقت در حین حریق قابل جبران نمی باشد .

6- خسارت وارده به اموال بیمه شده در نتیجه خراب کردن کلی یا جزئی ساختمان برای جلوگیری از سرایت یا توسعه حریق قابل جبران است .

7- خسارت به اموال غیر منقول عبارت خواهد بود از هزینه تجدید بناء به قیمت روز حادثه با کسر درصدی به عنوان استهلاک و کهنگی .

8- خسارت وارده به ماشین آلات براساس ارزش معاوضه ای آنها یا تعمیر در روز حادثه محاسبه خواهد شد . بدیهی است اساس محاسبه خسارت بر روی ارزش تعویضی در صورتی است که این ماشین ها به قیمت تجدید آن (نو )  بیمه شده باشد درغيراينصورت، چنانچه ماشین آلات به جای قیمت نو به قیمت فعلی ( کارکرده ) بیمه شده باشد بر اساس کهنگی و مدتی که ماشین آلات کارکرده است مبلغی به عنوان استهلاک کسر خواهد شد .

9- برای محاسبه بازیافتی باید ارزش آن قسمت از مورد بیمه که سالم مانده یا بطور جزئی آسیب دیده است از ارزش موجودی کسر شود . در صورتی که قسمتی از مورد بیمه بطورجزئی خسارت دیده است پس از تعیین ضریبی برای خسارت وارده به آن قسمت و کسر آن از ارزش کل همان قسمت ؛ میزان بازیافتی مشخص می شود ، که این مبلغ بایستی از ارزش واقعی شئ مورد بیمه کم شود تا خسارت واقعی بدست آید زیرا بیمه گر متعهد جبران خسارت واقعی بیمه گذار است .

10- دست یابی به مستنداتی از قبیل فاکتور تعمیر ، فاکتور خرید و استعلام بازار ، می تواند کمک موثری در بر آورد خسارت باشد .

11- از آنجايي كه كارشناسان پس از تعيين خسارت صورت جلسه اي را تنظيم مي نمايندو آن را به امضاء بيمه گذار مي رسانند. بنابراين در چنين مواردي در متن صورتجلسه تنظيمي سعي شود از كلمه توافق استفاده نشود ودر اين رابطه مي توان از چنين متني استفاده كرد:

"با توجه به بررسي هاي انجام شده ميزان خسارت وارده به مورد بيمه صرفا از جهت كارشناسي به مبلغ .....برآورد و مورد قبول بيمه گذار واقع گرديد."بديهي است پرداخت يا عدم پرداخت خسارت يا ميزان خسارت متعلقه منوط به رسيدگي پرونده در مرجع ذيصلاح شركت بيمه ودر چارچوب شرايط ومقررات بيمه نامه خواهدبود.

12- در گزارشات تنظيمي ، كارشناسان از اظهارات ذهني وغيرمستدل كه موجب تضييع حقوق بيمه گذاران ويا تاخير درروند رسيدگي به پرونده خواهد گرديد خودداري نمايند.

13- به منظور جلوگيري از پرداخت خسارت متعدد لازم است در زمان تكميل فرم اعلام خسارت توسط بيمه گذار ،به شماره بيمه نامه ويا داشتن بيمه مضاربه اي وغيره نيز اشاره گردد.

14- سعي گردد كليه صفحات گزارشات به امضاء ومهر كارشناس ممهور گرديده و حاوي تاريخ تحويل گزارش به واحد اجرايي مربوطه باشد. 

بر گرفته از کتاب کارشناسی صدور وخسارت در بیمه های بازرگانی (نوشته مجید نظری ماتک1388)

+ نوشته شده در  یکشنبه بیست و سوم فروردین ۱۳۹۴ساعت 10:2&nbsp توسط مجید نظری ماتک  | 

ادعای خسارت در بیمه های مسئولیت...
ما را در سایت ادعای خسارت در بیمه های مسئولیت دنبال می کنید

برچسب : کارشناسی, نویسنده : hamigar بازدید : 111 تاريخ : شنبه 20 آبان 1396 ساعت: 17:16